Onze familiestambomen

Charles HARNIE

Mannelijk


Persoonlijke informatie    |    Aantekeningen    |    Alles    |    PDF

  • Naam Charles HARNIE 
    Geslacht Mannelijk 
    Persoon-ID I26802  DDCGR
    Laatst gewijzigd op 22 okt 2015 

    Kinderen 
     1. Jean HARNIE,   geb. 8 feb 1927, Sint-Pieters-Leeuw Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 26 aug 1992, Halle Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 65 jaar)
     2. Francois HARNIE
    Laatst gewijzigd op 22 okt 2015 
    Gezins-ID F17121  Gezinsblad  |  Familiekaart

  • Aantekeningen 
    • http://www.margaille.be/NL/historie.html

      De huidige eigenaars, Stéphane en Marianne, vertegenwoordigen de derde generatie uitbaters van de zaak. Shana is reeds de vierde generatie!
      1946: De zaak werd oorspronkelijk opgestart einde jaren '40 door Charles Harnie, grootvader van Marianne. Met één visvijver (oorspronkelijk van het Kasteel van Baron de Guy - 17 de eeuw) en een houten hutje. Charles verkocht een pintje "TIGER-bier" en een bol soep. Stilaan werd dit uitgebreid met een boterham met plattekaas.
      1958: Tijdens de wereldtentoonstelling in 1958, viel de smaak op een paviljoen van de Brouwerij Union. Dit paviljoen werd aangekocht en in 1959 overgebracht naar Lembeek. Vanaf dan werd er gestart met restauratie en de alomgekende "biefsteak-friet".
      1960: Er werd een tweede visvijver bijgemaakt, de huidige forellenvijver. Charles en zijn twee zonen, Jean en François, werkten verder aan hun opbloeiende zaak.
      1992: Nu is het de beurt aan de derde generatie, Stéphane en Marianne. Vader François helpt nog volop mee. En de vierde generatie, dochter Shana Schoonjans, steekt ook al vele jaren een handje toe.
      2004: Een volledig nieuwe formule: het prachtige privédomein is te gebruiken voor alle seminaries, familiefeesten en koffietafels.
      Herkomst van de naam "Margaille"
      Achter het domein loopt een veldweg die vroeger werd gebruikt om te voet naar Forges de Clabecq te gaan werken. De boerderij die er toen in de buurt stond was bewoond door 3 broers, welke steeds ruzie hadden.
      De voorbijgaande arbeiders van de ”Forges de Clabecq” hoorden de ruzies en zeiden "C'est de nouveau la margaille". Dit betekent "Het is weer volop ruzie". Hierdoor werd de boerderij van de 3 broers gekend als "La Margaille".
      Stichter "Charles" noemde zijn zaak van in het begin "Margaille".